Ahir vam presentar l’Ànima Jove, Festival Internacional de Curtmetratges d’Animació d’Altafulla 2024 en roda de premsa i comencem amb moltes ganes!. El certamen es durà a terme el divendres 26 i el dissabte 27 de gener 2024 a l’Auditori de La Violeta a Altafulla. Com a novetats d’aquesta edició, hem incorporat el premi del públic en cada una de les seccions habituals. I també hem creat una nova secció, no competitiva, anomenada Secció Panorama”, a on podrem visualitzar una selecció dels millors curtmetratges d’animació de l’any: curtmetratges multi premiats, que han estat guardonats o nominats a certàmens de gran prestigi tal com els Goya, Oscar, Cèsar, Bafta, etc.

Una altra novetat d’aquesta edició és la creació d’un taller d’animació fora dels dies del certamen anomenat “CreÀnima LAB“. Aquest taller, pensat per a nenes i nens de 8 a 12 anys, té la intenció de difondre entre els més joves l’art de l’animació i, jugant i passant-s’ho bé, crear una peça que podrem veure en pantalla gran dins de la secció Infantil del festival el 27 de gener. Aquest taller amb places limitades es farà durant el mes de Desembre els dies 2, 9, 16. Places exhaurides.

Ja tenim la selecció del festival feta. Vam rebre més de 140 curtmetratges de 22 països. En uns dies, informarem qui són els seleccionats de cada secció i anirem desgranant el programa de l’Ànima Jove, Festival Internacional de Curtmetratges d’Animació d’Altafulla 2024. Però d’una dada n’estem molt contents i és de que dels curtmetratges seleccionats un 60% estan dirigits o co-dirigits per dones.

Aquí deixem alguns enllaços de premsa.

EL DIARI DE TARRAGONA

LA CIUTAT

ALTAFULLA RADIO

AJUNTAMENT D’ALTAFULLA

TORREDEMBARRA ACTUALITAT